Aidat Borcu Sorgulama
Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim


Reklam































-------------

HİZMETTE 12. YIL ÖZEL


NAZLIM KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ
2017 - 2018 YILI KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.

TEL : 0(326) 413 71 31 – 0 (533) 485 36 68

YENİŞEHİR MAHALLESİ A.ALKAN CADDESİ NO: 17 / REYHANLI



Reyhanlı’da 100 çift  toplu nikahla dünya evine girdi

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Hatay'da, 100 nişanlı çift Reyhanlı ilçesinde, Tayfur Sökmen stadyumunda düzenlenen toplu nikah-düğünle dünya evine girdi.

Reyhanlı Belediyesi, Türkiye Diyanet Vakfı, Mehir Vakfı, Mehir Aile Derneği, Hatay ve Konya müftülüklerinin başlattığı ‘Hatay Toplu Düğün Projesi’ için Reyhanlı’da etkinlik düzenlendi.

Reyhanlı Tayfur Sökmen stadyumunda düzenlenen toplu nikah etkinliğin katılan Mehir Aile Derneği Başkanı Aburrahman Tekin, konuşmasında Mehir ailesi olarak asrın felaketinden sonra çalışmalarına başladıklarını söyleyerek, “Çalışmalara her ilde bir düğün yapalım niyeti ile başladık. İlkini de Hatay’da yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu yolda bizlere, Konya müftülüğümüz, Hatay Müftülüğümüz , Reyhanlı Belediyesi, Türk Diyanet Vakfının çeşitli katkıları olmuştur. Bizlere ve onlara yardım edenlere, herkese yarı ayrı Allah razı olsun diyor genç çiftlere de mutluluklar diliyorum” dedi.

Ev sahibi Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu ise Reyhanlı Belediyesi Konya Mehir Derneği, Hatay ve Konya İl Müftülükleri ortaklığında düzenlenen ve  100 çiftin  toplu düğün programına katılanlara teşekkür ederek “Hepimizi derinden etkileyen deprem felaketinin yaralarını sarma mücadelesi içerisindeyiz. Bu noktada bizlere destek veren, çağrılarımıza cevap veren Konya Mehir Derneği  Başkanımız Mustafa Özdemir ve ekibine ve tüm destek verenlere, bu yaptığımız hayırlı işte emeği geçen tüm Konya’daki canlarımıza  teşekkür ediyorum. Çiftlerimize vatanımıza milletimize ve İslama  hizmet edecek evlat nasip etmesini yüce Allah’tan diliyorum” diye konuştu.

Hayatının en önemli gününe adım atan gençlere seslenen AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman genç çiftlere ömür boyu mutluluklar dilediği toplu nikah etkinliğinde konuşan Hatay Valisi Mustafa Masatlı ise yeni bir hayata adım atacak olan gençlere seslendi. Vali Masatlı, “Bugün burada bende sizlerin ömür boyu unutmayacağınız bu mutluluğu bir arada birlikte yaşamaktan dolayı mutlu olduğumu ifade etmek isterim. Biz çok şükür Müslümanız, İslam dininin bir genç için hayata ilk adımını atan insanlar için önerdiği en önemli konu aile kurumudur. Bugün bizi bu hale getiren, iyi bir toplum olmamızda en temel olan tabii ki aile kurumudur. Aile kurumunda özellikle hem bu hayatın devamı hem de güzel nesillerin ortaya çıkması bakımından da her zaman değerlidir, ve aile kurumunun yaşatılması bizim dinimizin, toplumumuzun, geleneğimizin, göreneğimizin de önemli bir tarafını teşkil etmektedir. Tabii, 6 Şubattaki depremlerde acılar yaşadık. Ama buda bir kader, fakat insanın evlenmesi de bir kaderdir. O zaman hüznümüzü nasıl yaşadıysak bu günde 100 çiftimizi bir arada görmek, onların mürüvvetlerine şahit olmak ta bizi bu taraftan mutlu etmektedir” dedi.

Tayfur Sökmen Stadyumunda yapılan toplu nikah töreninde, 100 çifti temsilen seçilen iki çiftin nikahı protokol üyelerinin şahitliği ile gerçekleştirildi.

Gençlerin dans ettiği, zeybek ekibi ve ilahi gruplarının konser verdiği törende genç çiftlere hediyeleri de verildi. Havai fişekleri törene renk kattı.

 

 

  
136 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam66
Toplam Ziyaret11941
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.935533.0675
Euro35.748235.8914
Hava Durumu
Saat